Thursday, 10 January 2013

Sepetang Di Taman Tasik Titiwangsa



Ini cerita last week, petang ahad lalu.
kami bawak anak buah jln2 ke tmn tsk ttwangsa.
ke sana la incek hubby pakai baju aku beli tu. (ww semlm) :p

incek hubby blanje depa naik keta kuda.
nk tunggang kuda ank buah tak berani. (termasok aku) :p
so, naik keta kuda pun jadi la.. huhu





TQ kuda bawak kami pusing2. :p
dpt snap gmbo muntot kuda je. jadi laa.. haha




then, kami lyn ank2 buah main kat tmn menan.
 jom lyn gambo! =)




si kecik ni kusyuk menunggang.




ternganga.. aaaaa...
baru perasan ada org snap gmbo!




anak dara tgh bersenam.
tinggi nk sama aku dah.  x caye? jap gi tgk eh. :p





seronok tgk depa main.
agak2 sesuai kot aku join sekaki! haha




aduyaiii.. dia ni pun join gak ??!
ish.. laki sape la ni? tak kenal..tak kenal... :p





bersama anak buah tersyg.
ada sorang lg tak smpt, baru nk naik titi ni. hihi





ha kan.. udah ku bilang..
anak dara sorg ni tinggi sama aku dah. haha.. naseb bdn! :p





ok lengkap sudah..
barisan anak buah yg kami bawak jln hari tu. 
(korang fokus si kecik tu. up 2 jari je tau! haha)




makin nipis wallet incek hubby hari tu.
al-maklum, kalo dah beriadah, mesti la nk ada mkn2, minum2.
hihi.. tu tak termasok belikan menan utk depa. haha

tapi pada kami tak kesah smua tu.
asal depa gumbira, kami turut gumbira.
inshaAllah mana tau, nanti bawak anak sendiri pulak jln2. =)






haruslah ada gmbo puan belog.
biarpun mutu samy gambo cap ayam sajo. =)

sama mcm incek hubby,
aku kerap pakai sesuatu yg aku suka..
apatah lagi baju ni adalah pemberian darinya. =)



nota kaki : ehh hari ni mmg penyakit BLUR eh? sama mcm Ayu.. dok taip padam, taip padam. haha.. naseb baik siap jugak 1 entri ni.. :p


Pecah Kaca,Pecah Simen,Sudah Baca Harap Komen

44 JURI KOMEN:

  1. wah bestnya naik kete kuda... cam citer fairytale lah pulak...

    ReplyDelete
  2. Insyaallah deqla.lepas ni bawa anak2 sendiri.amin..wah dh sama tinggi lepas ni mesti dia makin tinggi

    ReplyDelete
  3. hahaahhaah..blur jgk ni..hihi..tp
    ttp truskan baca entri deqla..eh mcm prnh ku knl bju yg dela pkai tu..hihi..msa blk dr mlka bju tu jgk kan?hehe..sweetlah ank2 n=buah deqla..sama bsar mk sedara dia dah hah..amin moga nanti deqla bwk ank sendri plk. ;)

    ReplyDelete
  4. ye lah deqla... anak buah dah nak sama tinggi dah dengan mak sedaranyer... ^_^

    ReplyDelete
  5. BESHHHHHHHKAN KAK :) SUKE G LEPAK SANE TIME BLAJAR DLU2

    ReplyDelete
  6. org konpius..mana satu ank buah mana satu mak buah..hihihihi..

    sama tggi je eh,....
    seronok kan sesekali beriadah mcm ni..

    ReplyDelete
  7. Salam deqla manjew! auuuwww sweetnya bawak anak2 buah jenjalan..best x nek kuda kat sana? anak2 buah pon somel2 ngat

    ReplyDelete
  8. seronok la bawak anak2 buah pi jenjalan...nanti2 bawak anak sendiri..practice makes perfect kan..

    ReplyDelete
  9. taip padam taip padam, agak2...bpe lama masa amek nak siapkan 1 entry lagu nih...ekekeke

    ReplyDelete
  10. aminn..insyaallah rezeki akan dtg..:)

    ReplyDelete
  11. ahaa..comel je puan blog :)

    ReplyDelete
  12. wahhhh lomantik nyer naik kereta kuda...

    ReplyDelete
  13. harini ari blur sedunia..huhu

    best nyer jalan2 camtu kan..

    ReplyDelete
  14. bestny naek keta kuda ^_^ kalo dh kat taman mainan, maen skali ap slhny kan.. :) hehehe..

    ReplyDelete
  15. Wah!! anak saudara sama tinggilah hihihi

    ReplyDelete
  16. Kompius mana mak buah, mana anak buah ? Heheheh... Dah sama besor.. =)

    DONE for today! ^^,

    ReplyDelete
  17. macam suami sya jugak deqla..kalu yg die suke itu aje la yang die pakai...
    bestnye ramai anak buah...

    ReplyDelete
  18. Akak pernah menunggang kuda, tapi gila takut. Sampai senget badan jadinya.

    ReplyDelete
  19. deqla ni pyyg ngn budak2 laa.. suka tgk.. rezeki deqla utk timang anak nanti akan tiba...amin...

    p/s : cantik baju tu deqla, pandai hubby deqla pilih. hee

    ReplyDelete
  20. Sdpnye.. Jln2 titiwangsa!! :) mmg port riadah yg pling syiok.. Kanak2 riang smpai kite pun bertukar

    ReplyDelete
  21. Hahahaha..seksi sangat montot kuda tu dear..kekekek..

    Mudah2an tahun ni Allah kurniakan rezeki anak buat kamu ye dear..amin~

    ReplyDelete
  22. anak dara dah sama mcm maknyer dah. mesti orang bleh tertukar mak ker kakak nie.hehe

    ReplyDelete
  23. hihihihi
    ank buah sama besar ngan mak buah.hahaha
    xpe2 mantain comel je mak sedara dia nih..eh Deqla x join naik sama ka mainan yg hasben deqla naik tu.hahaha

    ReplyDelete
  24. yak ampun...rosaklah permainan tuuu!!!

    ReplyDelete
  25. berseronok-ronok di hujung mggu.
    bagus2 .. menghabiskn duit incek hubby yg banyak.kihkihkih :P

    ReplyDelete
  26. Woit2, montot kuda pun nak hamek ka Deqla..ha ha ha.. Anak buah ngan mak buah yg sama tinggi..hi hi..larikkkkk

    ReplyDelete
  27. hi deqla comel.. maintain je badan deqla tu kan... comel selalu..

    ReplyDelete
  28. ya Allah hubby degla tuh terpeleot kaki..dahlah diatuh panjang mcm galah ada ati nak main2..hehe

    ReplyDelete
  29. dah lama tak pi sini.. dulu2 kat sinilah tempat akak lepak... rindu sana... hehe

    ReplyDelete
  30. kenapa blur blur ni.. hihi,,
    masa Ros duk kl selalu gak datang sini, jogging ngan housemate :)

    ReplyDelete
  31. tinggi sama tu tandanya, sis pun choomell jugak..ehew

    ReplyDelete
  32. Berjimba2 yeaaaaa.....

    Lama CiM tk bw naufal & naqeeb jln2. Rindu plak kt diorg. Huhuhuhu....sedey. n3 deqla ni teringatkn CiM kt ank2 buah CiM yg 2 org tuew

    ReplyDelete
  33. haha...kak deqla x main ka??
    law main jugak kat tama 2 orang x kesah sebab orang ingat bebudak..huhuhu..:)

    ReplyDelete
  34. dya pun blur..taip padam..taip padam..terus kosong..xde entry...hahaha

    ReplyDelete
  35. bagusnyer deqla..rajin layan ank2 buah makan angin

    ReplyDelete
  36. lama dah kak fieda tak dtg sini...wah..deqla kicik tomey ni..brp cm tggi..ntah sama tggi kita ni..kak fieda pun tak brp nk tggi...hihi

    ReplyDelete
  37. deqla kalo naik buai ka. jonkangjunkit ka or papan longsoq pon org xmarah la..coz lebih kurang ank buah ja..hahaha

    ReplyDelete
  38. hamboi deqla nek keta kuda best ooooo....bagus la deqla ni rajin layan anak2 buah...yg best tu skali pak sedara join main kihkihkih

    ReplyDelete
  39. alahaiiii kecik moleknya deqla ni.. :-)

    ReplyDelete
  40. hihihi. boleh buat geng dgn jaa hubby deqla ni. main ngalah kan budak. ;)

    ReplyDelete
  41. ramainya anak buah deqla. feeling bawak anak berjalan2 ya. suatu hari nanti InshaAllah. ;)

    ReplyDelete
  42. seronok anak buah dapat mak & pak sedara yg rajin bawak jenjalan. ;)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi baca sampai habis.. hihi.. cuba komen sikettt...

* pada followers yg pertama kali singgah komen di blog ni, jgn lupa tinggalkan url blog korang jugak ye.. supaya mudah utk aku balas jejak nanti. TQ.*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shoutbox
"Cepat atau lambat daku pasti kan terjah kalian semula....Keep Smile..^_^